Beste assessor,

Welkom, mijn naam is Youri van Heumen, 20 jaar inmiddels en tot op het bot gemotiveerd om journalist te worden. Vandaag neem ik u mee door mijn loopbaan op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voorafgaand aan het derdejaars assessment heb ik een bronnenonderzoek gemaakt over de onderzoeksjournalistiek in perspectief. Tijdens Tech leerde ik een web productie bouwen aan de hand van HTML, CSS en Javascript. Deze site vulde ik met een journalistieke productie over hoe zorgvuldig jongeren eigenlijk omgaan met hun online privacy. Tijdens Data werkte ik aan twee datajournalistieke producties: over hoe de huizenmarkt jongvolwassenen drijft tot emigratie en hoe het komt dat cyberaanvallen zo makkelijk te plegen zijn. Ik sloot af met AV-Online, waarin ik mijn bijdrage leverde aan Kunstblik. Dit is een zelf opgezet platform dat kunstenaars/artiesten moet inspireren en samenbrengen. De redactie was onderverdeeld in vier spotlightgroepen, waarin iedere groep baas was over een eigen onderwerp. Ik zat bij het groepje over innovatie & technologie. Misschien had u het al door, maar ik specialiseer me op het gebied van de economische & technologische (digitale) onderzoeksjournalistiek.

Leeswijzer

Vanaf hier begeleid ik u met grote zorgvuldigheid door mijn website en wat u van elk menu kan verwachten. Zo ziet u naast het kopje ‘Wie ben ik?’ het kopje ‘Journalistieke Producties’ staan. Hier ziet u alle producties die ik tot nu toe heb gemaakt. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken staan in het kader ‘Recente artikelen’ (hiernaast dus) alle artikelen die ik heb gemaakt tijdens R&P.

Daarnaast ziet u de verantwoording staan. In dit menu is de verantwoording (van mijn werkwijze) van de iedere productie van jaar 3 te vinden. In deze verantwoording leg ik u uit welke keuzes ik heb moeten maken en waarom ik die heb gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan brongebruik of de invalshoek. Ook komt u te weten hoe ik me heb geprofileerd tot de journalist die ik nu ben. Ik verantwoord mijn keuzes die direct betrekking hebben (gehad) op mijn profilering – en misschien nog belangrijker, hoe ik tot die keuze ben gekomen. Dat ik nu in het derde jaar zit, betekent dat ik nog maar een jaar verwijderd ben van het afstuderen. Ook daar probeer ik me al op voor te bereiden door nu al na te denken over wat daarna komt. Kortom, ik vertel ook meer over mijn doelen en ambities.

Naast de verantwoording ziet u de reflectie. In de reflectie behandel ik de competenties. Ik laat bewijsmateriaal in de vorm van journalistieke producties zien hoe ik vind dat ik de competenties heb aangetoond op derdejaars niveau. Afsluitend kunt u een kijkje nemen naar mijn studieresultaten, waarin u ziet met welk resultaat ik de voorgaande projecten heb afgerond.

PS: de verantwoording, reflectie en studieresultaten zijn voorzien van een wachtwoord. In Gradework kunt u dit wachtwoord terugvinden. Lukt dit niet? Stuur dan een mail naar 433769@student.fontys.nl. Dan help ik u zo snel mogelijk.

Veel leesplezier!